Nemrégiben a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásként tekint az újvárosi sportcsarnok megépítésére. Czirbus Gábor alpolgármester továbbá összegezte az utóbbi évek sportinfrastruktúrát érintő beruházásait, illetve hangsúlyozta az úszómedence fontosságát is.

– A város vezetése 2014 óta kiemelt figyelmet fordít a sportinfrastruktúra fejlesztésére. Úgy gondolom, hogy egy város vezetésének mindent el kell követnie annak érdekében, hogy a sportolási feltételeket mindenki számára elérhetővé tegye a városban – fogalmazott Czirbus Gábor.  Az alpolgármester elmondta: az utóbbi években sokat tudtak előrelépni; szólt a sportcsarnok felújításáról, amely a kézilabda klub együttműködésével jött létre. A beruházásra 70 millió forintot fordítottak, ennek köszönhetően a belső felújítás mellett a tető is megújult, és a fűtés és a világítás is cserélve lett.

Czirbus Gábor hangsúlyozta: a Maros-menti UFC-vel közösen Makó Város Önkormányzata egy minden igényt kielégítő, 21. századi öltözőkomplexumot tudott megépíteni, amely több száz sportoló mindennapját könnyíti meg, ráadásul olyan rendezvények, mint a diákolimpia rendszeres helyszíne is a sportpálya, így mindenképpen indokolt volt. Az alpolgármester szólt az Almási utcai iskola tornatermének felújításáról is, amelyet szintén a kézilabda szövetséggel közösen tudtak megvalósítani, TAO támogatásból, amelynek önrészét az önkormányzat vállalta magára. Ennek kapcsán kiemelte: tovább dolgoznak azon, hogy minél több sportlétesítmény kerüljön felújításra, illetve épüljön.

– Egy nagyon-nagyon nagy hiányosság most jelen pillanatban úgy gondolom a városunknak az az, hogy nincs sportolásra alkalmas úszómedencénk és jelen pillanatban pont ezen dolgozunk, hogy hogyan tudjuk megépíteni a fürdő beruházás kapcsán ezt a medencét, és hogy tudjuk ezt egy oktatási intézménnyel közösen üzemeltetni és megépíteni – fogalmazott Czirbus Gábor. Hozzátette: ezeknek a terveknek a kidolgozása zajlik, és bízik benne, hogy minél hamarabb elkezdődhet a megépítése, hiszen a mindennapos testnevelésben is sokat segítene, illetve rekreáció, vagy az úszóegyesület szempontjából is nagy lehetőség lenne, továbbá akár új sportágak meghonosításában is segíthetne.

– November 29-én, a 2018. év 188. számában a Magyar Közlönyben megjelent az, hogy a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásként tekinti az újvárosi sportcsarnok megépítését. Úgy gondolom minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen ez a sportcsarnok. Én nagyon örülök a kormány ezen döntésének, hogy egy újabb sportcsarnokkal is minél hamarabb gazdagodhat városunk, hiszen erre is nagyon nagy igény mutatkozik – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve: a városi sportcsarnok több mint száz százalékos kihasználtsággal működik jelenleg.

Czirbus Gábor végezetül egy szintén jó hírt osztott meg, miszerint a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola 491 millió forintos pályázatot nyert, amelyben a tornaterem bővítése és a sportudvar rendbetétele is szerepel. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a kormány támogatta ezt, hiszen nagyon komoly munka van az intézményben, a testnevelés szempontjából is.

Tóth István, a Makói Kézilabda Club elnöke elmondta: amikor az új klub elkezdett működni, az utánpótlás terén nagyon-nagy fejlődés következett be, egyre több gyerek jelentkezett, hogy szeretne a klubnál sportolni, és felmerült a probléma, hogy kevés a terület, a hely, ahol edzést tudnak biztosítani. Mint hozzátette: a klubnál több mint 300 fő sportol, ebből több mint 200 gyerek, így nagyon nagy szükség lenne, hogy egyre több játék-, és edzéslehetőséget tudjanak biztosítani. A Makói Kézilabda Club elnöke örömét fejezte ki, hogy egy iskola mellé kerül a sportcsarnok, illetve elmondta: bíznak benne, hogy minél hamarabb meg fog tudni majd épülni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest