Vasárnap délelőtt az ünnepi szentmisét követően meggyújtották az első gyertyát a kiszombori adventi koszorún. A délelőtti műsor, illetve vásárt követően délután színházi előadás várja a lakosokat.

Reggel kilenc órakor ünnepi szentmisével indult a nap Kiszomboron, ezt követően Varga Attila esperes-plébános, Matosné Bokor Anikó lelkész és Szegvári Ernőné polgármester meggyújtotta közösen az első gyertyát. A gyertyagyújtás során közreműködött a Kiszombor-Maroslelei Református Missziói Egyházközség, illetve Budai Márk furulyán. Végezetül az esperes-plébános megszentelte a betlehemet.

A templom mellett megrendezésre került a közel 20 éves hagyománnyal bíró Aranykapu vásár, amelyre maga a Mikulás is ellátogatott. A kézműves portékák mellett a honismereti kör tagjai teával is készültek, illetve lehetőség nyílt a helyi civil szervezetek, intézmények támogatására is.

– A mai adventnek az újdonsága a Borsi Sándor által megálmodott, megszerkesztett és sokak adományával együtt megvalósított 20. század eleji petróleumlámpa, amely az adventi koszorúnk mellett található. Ez egyelőre mozgatható, nincs állandó helye, majd vagy a templomba, vagy a helytörténeti gyűjteménybe kerül. Ez most egy kuriózum, a honismereti kör csináltatta ezt meg – fogalmazott Endrész Erzsébet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke.

A délig tartó vásárt követően 15 órától Adventi színházi előadásra került sor, a Kiszomborért Alapítvány szervezésében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest