A makói erőemelő egész évben a GPA-IPO Világbajnokságra készült, amelynek Kijev adott helyszínt. Majoros Róbert egy ezüst- és egy bronzéremmel térhetett haza Ukrajnából.

November 23. és 25. között rendezték meg a GPA-IPO Világbajnokságot Kijevben, amelyen Majoros Róbert is részt vett. A makói erőemelő két kategóriában nevezett: a -110 kilogramm Open korcsoport erőemelésében és felhúzásában.

– Az erőemelésben, amely kilenc gyakorlatot tartalmazott 802,5 kilogrammot sikerült elérnem, felhúzásban pedig 322,5 kilogrammot teljesítettem. Ezekkel az eredményekkel második és harmadik helyezést szereztem meg – árulta el Robi.

A kijevi versenyen nagyon sokan vettek részt, főleg török és indiai versenyzők neveztek, de Brazíliából és Macedóniából is érkeztek erőemelők. A MR Power Sportegyesület sportolója mellett még Szabó Balázs regisztrált a megmérettetésre, aki a mínusz 125 kilogrammos súlycsoportban indult.

Az őszi versenysorozatok közül Robi erre a világbajnokságra készült a legjobban. Hozzátette, nem a verseny, hanem a megtett út, a felkészülés tette boldoggá, amelyben sokan segítették- Kyra-Tax Könyvelő es Adótanácsadó Iroda, a Bálint Optika, Givaudan Hungary Kft. és a makói önkormányzat.

– Kijevben nagyon jó volt: novemberben már láthattam hóesést. A szállásunk egy hajóra volt építve, így a kilátásunk az erkélyről egy szép folyóra nézett – mesélte Robi. – Azzal a tapasztalattal zártam, hogy mindig erősebbnek és felkészültebbnek kell lenni.

A makói erőemelő hamarosan újabb versenyen indul: Szlovéniában a VIP International GPC Balkan Championships-re nevezett, ahol összesen négy magyar versenyző vesz majd részt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest