Évet zárt a Csanád és Térsége Gazdakör, fogadóórát tartott Lázár János, több mint száz éves fotográfiai technikával is megismerkedhettek Kiszomboron, a babákra fordítják a bébikötvényeket Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Csanád és Térsége Gazdakör életében már hagyománnyá vált, hogy az év vége felé bált szerveznek abból az apropóból, hogy az egész éves munkát lezárják. Szombat este a Koronában gyűltek össze a tagok, hogy egy remek hangulatú estéllyel búcsúztassák el a 2018-as évet.

Péntek délelőtt lakossági fogadóórát tartott Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. Mint videójában elmondta: a makóiak mellett a térségből is érkeztek hozzá. Többek között a nyugdíjrendszerről, lakhatásról és személyes ügyekkel keresték fel az országgyűlési képviselőt.

A Zomborról Mindenkinek előadássorozat negyedik részében a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében az érdeklődők százéves zombori üveg fotónegatívokat is megcsodálhattak, illetve testközelből ismerhették meg a nedves kollódiumos fotografálás technikáját és folyamatát is.

Több szülő leköti, de vannak, akik egyből babájukra fordítják a 40 ezer forint értékű bébikötvényt Apátfalván. Pénteken Szekeres Ferenc polgármester újabb négy újszülöttet köszöntött a településen.

Felújították az üzlethelyiségét, erre elköltözik a Takarék Palotáról – költséghatékonyságra hivatkozva bezárják a fiókot a településen. A jóval kisebb Pitvarosinak kellene ellátnia sokkal több ügyfelet.

Egy pályázatnak köszönhetően minden héten generációk találkoznak Nagylakon: most grincsfát készítettek az idősebb és fiatalabb generáció tagjai.

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt – hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

A mai napot pedig ByeAlex és a Slepp dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest