Advent első vasárnapja a jótékonyság jegyében telt Makón: több egyesület, nyugdíjas klub, szakszolgálat és magánember különféle süteményeket sütöttek. A becsületkasszákba mindenki annyit helyezett, amennyit gondolt – a bevételt az Erzsébet-házra fordítják.

2017-ben döntött úgy az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma, hogy létrehoznak egy nappali foglalkoztató otthont a súlyos és középsúlyos fogyatékkal élő fiatalok számára. Farkas Éva Erzsébet polgármester és az alapítvány fővédnöke elmondta, az országban nagyon kevés ilyen foglalkoztató ház létezik, ahol a 23 év feletti fiatalokkal tudnak foglalkozni.

– Ezért döntött úgy az Angyalsóhaj Alapítvány, hogy egy olyan épületet hoz létre a városban, amely ezt a hiányosságot pótolni tudja – fogalmazott a polgármester. Az Erzsébet-ház kezdeményezése mellé állt a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László püspök is, akivel április 21-én használatba adási szerződést írt alá az alapítvány. A Szent István tér 9. szám alatti felújított ingatlant várhatóan jövő tavasszal adják át.

Advent első vasárnapja a szeretet és a jótékonyság jegyében telt: a tavalyi évhez hasonlóan idén is jótékonysági sütikóstolóval készült az Angyalsóhaj Alapítvány. Rengeteg ízű, formájú finomság készült, a becsületkasszákban összegyűlt összeget pedig az Erzsébet-ház megvalósulására fordítják. A vasárnap délután nemcsak az édességeké, hanem az adventi koszorúé is volt a főszerep: a hit gyertyáját Farkas Éva Erzsébet polgármester, Juhászné Rácz Zita, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagja, Tóthné Székely Mária, az ÉFOÉSZ makói csoportjának vezetője és Pálfai Zoltán plébános gyújtotta meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest