Kiemelt hírek Színes

Az Erzsébet-házért készültek sütemények

Advent első vasárnapja a jótékonyság jegyében telt Makón: több egyesület, nyugdíjas klub, szakszolgálat és magánember különféle süteményeket sütöttek. A becsületkasszákba mindenki annyit helyezett, amennyit gondolt – a bevételt az Erzsébet-házra fordítják.

2017-ben döntött úgy az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma, hogy létrehoznak egy nappali foglalkoztató otthont a súlyos és középsúlyos fogyatékkal élő fiatalok számára. Farkas Éva Erzsébet polgármester és az alapítvány fővédnöke elmondta, az országban nagyon kevés ilyen foglalkoztató ház létezik, ahol a 23 év feletti fiatalokkal tudnak foglalkozni.

– Ezért döntött úgy az Angyalsóhaj Alapítvány, hogy egy olyan épületet hoz létre a városban, amely ezt a hiányosságot pótolni tudja – fogalmazott a polgármester. Az Erzsébet-ház kezdeményezése mellé állt a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László püspök is, akivel április 21-én használatba adási szerződést írt alá az alapítvány. A Szent István tér 9. szám alatti felújított ingatlant várhatóan jövő tavasszal adják át.

navigate_before
navigate_next

Advent első vasárnapja a szeretet és a jótékonyság jegyében telt: a tavalyi évhez hasonlóan idén is jótékonysági sütikóstolóval készült az Angyalsóhaj Alapítvány. Rengeteg ízű, formájú finomság készült, a becsületkasszákban összegyűlt összeget pedig az Erzsébet-ház megvalósulására fordítják. A vasárnap délután nemcsak az édességeké, hanem az adventi koszorúé is volt a főszerep: a hit gyertyáját Farkas Éva Erzsébet polgármester, Juhászné Rácz Zita, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagja, Tóthné Székely Mária, az ÉFOÉSZ makói csoportjának vezetője és Pálfai Zoltán plébános gyújtotta meg.