Egy pályázatnak köszönhetően minden héten generációk találkoznak Nagylakon: most grincsfát készítettek az idősebb és fiatalabb generáció tagjai.

Nagy népszerűségnek örvend a grincsfa hazánkban, ezt mi sem bizonyítja, hogy számos üzletben lehet venni ilyen karácsonyi dekorációt. Nagylakon egy pályázatnak köszönhetően készültek grincsfák. Locskai Zoltánné óvodapedagógus vezetésével idősek és fiatalok, egymás segítve állították össze a “Szórakozz a Nagyival” keretén belül a díszeket. 

– Először kitaláljuk, mekkora grincsfát szeretnénk, aztán oázist szabunk, amelyet vízzel átitatunk. Zanótot is vásárolunk, amelyet szépen körbeszurkáljuk az alapba, majd dróttal, hosszúkás formára tekerjük. A grincsfának a lényege az, hogy meg kell hajlítani a csúcsát a föld irányába. Fenyőággal, tujával, hosszabb tűlevelű örökzöldekkel is körbeszurkáljuk, amelyet végül díszíthetünk, mindenki a saját ízlése szerint – fogalmazott Locskai Zoltánné.

Az elkészült dekorációk a kultúrházban maradnak, azonban az ünnepek után mindenki hazaviheti az elkészült grincsfáját. Jövő héten is találkoznak a generációk: december 15-én hidegtálakat állítanak majd össze.