Költséghatékonyságra hivatkozva bezárják a fiókot a településen. A jóval kisebb Pitvarosinak kellene ellátnia sokkal több ügyfelet.

A felújításoknak általában mindenki örül, ha lehetőség van rá, annak meg aztán végképp, ha neki egy fillért sem kell rákölteni, csak úgy kapja. Csanádpalotán úgy látszik nem így van. Mint korábban beszámoltunk róla, a település egy nyertes pályázatnak köszönhetően 31 millió forintot fordíthatott arra, hogy felújítsa a Városháza épületét, amelynek aljában vállalkozásoknak vannak üzletei.

Az önkormányzat igazodott is hozzájuk, a felújítás idejére mindenkinek felajánlottak egy másik helyiséget, hogy ne kelljen bezárni. Nem volt ez másként a Takarékszövetkezet esetében sem, ők azonban nem éltek a lehetőséggel, hanem átmenetileg Pitvarosra költöztek.

Nyergesné Kovács Erzsébet viszont pénteken arról tájékoztatott minket, hogy megkapta a banktól a levelet, miszerint nem is fogják újra kinyitni a fiókot. A Takarékszövetkezet tájékoztatása szerint 2019. január 1-étől a csanádpalotai fiók összevonásra kerül a pitvarosival. Ez az ügyfelek számára nem jár különösebb teendővel, írják, kizárólag az ügyfélfogadás helye módosul (nem mintha ez nem lenne éppen elég…).

A pitvarosi fiók eddig is 3-4 települést látott el (a helyieken kívül Csanádalberti, Ambrózfalva, és esetleg Nagyér, de utóbbihoz Tótkomlós is közel van), most a csanádpalotai mellett kövegyi és részben a nagylaki lakosoktól is azt várja el tehát a bank, hogy ide járjanak ügyet intézni.

Ez azonban több szempontból sem olyan egyszerű, és igazából logikátlan is. Az ügyfelek számát ugyan nem tudjuk, de a lakosságszám így gyakorlatilag a duplájára nőtt egy olyan bankfióknak, amely jóval kisebb, mint Csanádpalotán volt, ugyanazon a helyen látszólag bővíteni sem lehet. Elég érdekes lenne, ha mindenki itt akarna ügyet intézni…

Nyergesné Kovács Erzsébettől megtudtuk, Csanádpalotán nagyon hosszú ideig két banknak is volt fiókja, ám előbb az OTP, majd most a Takarékszövetkezet is bezárt, ezért elég nagy a felháborodás. A polgármester úgy véli, egy ekkora, ráadásul átmenő forgalom szempontjából is jelentős településen szükség van bankfiókra, ezért értetlenül áll a pénzintézet döntése előtt. Ráadásul, hiába a pitvarosi fiókkal vonták össze hivatalosan, a palotaiaknak szerinte eszük ágában nem lesz oda járni, inkább Makóra fognak. A két település ugyanis hiába van egymáshoz közel, más-más központi szerepet tölt be a környező falvak miatt.

A csanádpalotai polgármester a döntést követően mindenesetre felvette a kapcsolatot az OTP bankkal, személyes találkozót és egyeztetést kért tőlük. A Takarékszövetkezet távozásával ugyanis könnyen lehet, hogy már érdekükben áll visszahozni a saját fiókjukat a településre.

A fiók bezárással kapcsolatosan kérdéseinket feltettük a 3A Takarékszövetkezetnek is, legfőképpen arra vagyunk kíváncsiak, tényleg úgy gondolják-e, a jóval kisebb méretű pitvarosi fiók fogja tudni kezelni a vélhetően még így is jelentősen megnövekedő forgalmat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest