Péntek este nyílt meg Kunvári Gábor Életképek című fotókiállítása az Espersit-házban: a 26 alkotásból álló kiállítás az emberi életutat mutatja be.

A péntek este bemutatott kiállítás anyaga egy nagyobb, tematikus kollekcióból készített válogatás. A képek több év alatt, Magyarországon és Erdélyben (Kalotaszegen és Déván, a Szent Ferenc Alapítványnál) lettek megörökítve. A pécsi fotográfus most Makón mutatta be műveit.

– Gyerekkorom óta fényképezek, a szomszédba volt egy bácsi, aki otthon hívta elő a képeket, és sokszor voltam nála, megtetszett, amikor a fehér papírra előbújtak az alakok – fogalmazott Kunvári Gábor. Elsőként tájképeket készített, majd épületeket fotózott – először fekete-fehérben, majd színesben örökítette meg a pillanatot, majd áttért a digitális technikára. A kiállított fotókon  kihalófélben lévő mesterségek is megjelennek, mint például a fazekas, a harangöntő vagy a hangszerkészítő.

A művészt és a megjelenteket Szikszai Zsuzsanna köszöntötte. A múzeumigazgató örömét fejezte ki a kiállítás kapcsán, mint kiemelte: a fotó nagyon sok mindent elárul, a 26 darabból álló kiállítás pedig magáról az életről szól, megtekintve a képeket pedig mindenki megtalálhatja magát bennük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest