Több szülő leköti, de vannak, akik egyből babájukra fordítják a 40 ezer forint értékű bébikötvényt Apátfalván. Pénteken Szekeres Ferenc polgármester újabb négy újszülöttet köszöntött a településen.

Mint ahogy többször beszámoltunk róla, Apátfalván az év elején szavazta meg a képviselő-testület, hogy minden újszülött 40 ezer forint értékű készpénzes bébikötvényt kapjon. Ezt az összeget a település költségvetéséből finanszírozzák. Az elmúlt időszakban számos családot tudott köszönteni az apátfalvi önkormányzat: legutóbb négy családnál járt Szekeres Ferenc polgármester és Antal Sarolta képviselő. 

Szabó Dominik október 13-án született. A kicsi édesanyja, Kocsis Diána Lilla elárulta, 8 éves fia, Sanyika sokat segít neki, ugyanis párja külföldön dolgozik. Diána szerint a kezdeményezés mindenkinek nagy segítség a 40 ezer forint: ahogy a nagyobb tesónak, a kis Dominak is félrerakják, hogy majd arra fordítsa 18 éves korában, amire szeretné.

Az apró Kiss Lilla november 11-én született. A család harmadik jövevénye alvós baba, így megkönnyíti szülei helyzetét. Az édesanyja, Kiss József Andrásné elmesélte, a hároméves Nóra és a kétéves József sokat segít neki. Bár sokan megkérdezik, nem nehéz-e ennyi picivel, de Adrienn megerősítette, hogy egyáltalán nem.

– Mind a ketten nagyon szeretik Lillát, ölelgetik, puszilgatják és öltöztetik is. Az éjszakák kicsit húzósabbak, nehezen megoldható, de a férjem is sokat segít és anyukám is itt van, ott támogat, ahol tud – fogalmazott az édesanya.

Bácsalmási Dóra Rozáliát már nagyon várta mindenki: Domonkos Mariann, az édesanya elmesélte, csodálatos dolog anyának lenni, szinte Isten ajándékaként tekint a picire, ugyanis 11 éve próbálkoztak a babával a párjával. A babakötvény nagy segítség volt: pelenkára és más használati tárgyakra fordították. Mint elmondta, egy hónapban 24 ezer forintba kerül csak a pelenka és a popsitörlőkendők, ezen felül még tápszerre, babavízre, olajokra és tusfürdőkre is költeni kell.

– Dóri nagyon jó baba, sokat alszik és így én is tudok pihenni. Minden nagyon könnyen megy, persze anyukám sokat segít mindenben, ami jól esik – mesélte Mariann. – A párom jelenleg külföldön dolgozik, mégis apás szülés volt: egyik oldalról ő, a másikról a nővérem állt, mind a ketten fogták a kezem! Nekik biztos, hatalmas élmény volt.

A kis Budai Gáborra és testvéreire a nagyszülők vigyáznak. A nagymamától, Kubik Angélától megtudtuk, lánya jelenleg a kórházban fekszik a negyedik tesóval.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest