Hírek Térség

Vona Gábor is lepattintotta a pártalapító Márki-Zay Pétert

Az ex-Jobbik-elnök vlogger nem kért a vásárhelyi polgármester Mindenki Magyarországa Mozgalmából, mert az szerinte konkrétan egy újabb párt, és csak tovább osztja az ellenzéket – olvasható a Promenádon.

Nemrég megírtuk, információink szerint a magát Orbán Viktor kihívójának képzelő, országos politikai álmokat kergető Márki-Zay Péter legújabb kormánykritikus formációja létrehozása előtt gyakorlatilag valamennyi ellenzéki párt vezetését megkereste, hogy csatlakozzanak hozzá, de valamennyien elhajtották ezzel az elképzelésével.Legutolsóként a Párbeszéd-elnök, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely mutatott neki ajtót. Nem véletlenül, hiszen az ellenzéki erők tisztában vannak vele: Márki-Zay unokatestvérével, az LMP-ből kipottyant Hadházy Ákos és a balliberális médiaügyvéd, Magyar György asszisztálása mellett valójában nem tesz mást, mint új szereplőként lépne az országos ellenzéki politikai porondra, majd rövid úton maga alá gyűrné a „riválisokat”.

Teszi ezt egyébiránt – és ezt érdemes figyelembe venni a vásárhelyieknek – városa vezetése, Hódmezővásárhely ügyeinek intézése helyett.

Az Azonnali.hu-n pénteken megjelent interjú szerint Márki-Zay csatlakozásra próbálta bírni az újabb „influenszer vloggerkedéssel” kísérletező Vona Gábor ex-Jobbik-elnököt is, aki azonban – nincs rá jobb szó – „lepattintotta” a materialista keresztény celeb polgármestert.

„Volt olyan megkeresés, ami úgy éreztem, hogy erről szól, de elhárítottam”

– felelte Vona arra a kérdésre, mit gondol Márki-Zay mozgalmáról, és hívták-e őt oda.

„Még a megalakulás előtt jóval, de lehet, hogy valamit félreértettem. Ha hívtak volna, se mentem volna, mert azt érzem, hogy ez a mozgalom egy újabb párt, vagyis megint osztódással szaporodott az ellenzék. Márki-Zay Péter azzal, hogy mozgalmat hozott létre, behelyezte magát a pártpolitikai erőtérbe, és a többi párt úgy néz rá, mint egy újabb ellenzéki riválisra, aki ráadásul meg akarja mondani nekik, hogy kit jelöljenek, és kit ne. Félek tőle, hogy ez az amúgy is sokismeretlenes egyenletet nemhogy könnyebbé teszi, hanem bonyolítja”

– vélekedett Vona Gábor a “Jobbik-logó nélküli jobbikos” legújabb manőveréről.