Hírek Kiemelt hírek Makó

Lázár: meglepetés volt számomra Kiss Attila összeférhetetlenségi ügye

A térség országgyűlési képviselője a Makói Városi Televíziónak adott interjújában beszélt a makói Jobbik környékén kialakult botrányokról is, kiemelve, hogy Kiss Attila szerinte azok közé a politikusok közé tartozik, akikkel lehet beszélni, de a törvények mindenkire vonatkoznak.

– Én a választások után elmentem Kiss Attila volt képviselőjelölt úrhoz, nem csak azért, hogy gratuláljak a született gyermekéhez, hanem azért is hogy valahogyan próbáljuk elrendezni a múltat és a jövő érdekében együttműködni, nekem meglepetés volt az, hogy ő éveken keresztül törvénytelen állapotot tartott fenn, törvénytelenségbe sodródott, ezt kicsit sajnálom is. – mondta el a városi televíziónak adott interjújában Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette: úgy gondolja, Kiss Attila azok közé a politikusok közé tartozik, akikkel lehet értelmes párbeszédet folytatni, de a törvények mindenkire vonatkoznak. Lázár János azt is hangsúlyozta az interjúban, nem érti miért kellett kockáztatnia, mi volt az ok, amiért ezt vállalnia kellett.

A Jobbikra azonban Lázár szerint még vár egy másik, szintén komoly ügy tisztázása is, ez pedig a Simicska Lajostól kapott pénzekkel kapcsolatos kérdések, mert mindenki azt beszéli az országban, hogy ebből Makóra és Hódmezővásárhelyre is jutott a jobbikos vezetőknek.

– Nem tudom, hogy így van e, ezt nyilván tisztázniuk kell. – mondta el a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy azt reméli, ebből a makói jobbikosok ki tudnak maradni. Lázár szerint azért is rosszak ezek a pártügyek, mert azt látja a makói testületi ülésen, hogy a képviselők tudnak közösen dolgozni a városért. A legutóbbi testületi ülésen is, amint véget ért a napirendek előtt erről a vita, értelmes beszélgetés zajlott Makó ügyeiről.

A térség országgyűlési képviselőjével készült hosszabb interjúban szó volt még a folyamatban lévő és induló makói fejlesztésekről, a turizmus szerepéről, és a közelgő Európai Parlamenti választásokról is, a teljes beszélgetést a Makói Városi Televízióban, ma este 18:20 perctől lehet megnézni.