Szinte duplájára emelkedett az iparűzési adóbevétel 6 év alatt Makón, a város turisztikai jövőképéről, lehetőségeiről egyeztetett Farkas Éva Erzsébet, a hármas és nyolcas választókerületben is zajlik az Erzsébet-utalványok átadása – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A szerdai testületi ülés egyik napirendi pontja az adóbevételek alakulása volt. Mint kiderült idén november végéig már több mint 1,2 milliárd forint iparűzési adó érkezett be. Tavaly a teljes évben 1,3 milliárd, míg 2012-ben mintegy 740 millió.

Guller Zoltánnal, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával egyeztetett a város turisztikai jövőképéről, lehetőségeiről a polgármester Lázár János országgyűlési képviselő jelenlétében – minderről közösségi oldalán számolt be Farkas Éva Erzsébet.

Több lakossági kérés is érkezett Czirbus Gáborhoz, hogy próbálják meg nyitva tartani télen is a Maros-partot. Az alpolgármester közösségi oldalán számolt be a téli nyitvatartásról.

A hármas számú választókerületben Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő közel 360 borítékot ad át az adventi időszakban, a nyolcas számú választókerületben Gáspár Sándor önkormányzati képviselő pedig mintegy 500 lakosnak kézbesíti a 70 év feletti lakosoknak járó Erzsébet-utalványokat.

Sok a panasz a reggeli Volán járatra Maroslelén – annyi fiatal utazik Szegedre a környező településekről tanulni, hogy nem férnek fel a buszra. Erről is panaszkodtak Lázár Jánosnak a Marosleleiek a térség országgyűlési képviselőjének fogadóóráján.

Senki nem tudja miből finanszírozták Kiss Attiláék a makói Jobbik internetes újságját, mert a törvényi kötelezettség ellenére nem hozták nyilvánosságra az éves beszámolókat, mondja Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke.

A mai napot pedig George Harrison dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest