Hírek Kiemelt hírek Makó

Egyre többen érdeklődnek szálláshely bővítéssel kapcsolatban Makón

A térség országgyűlési képviselőjének fogadóóráján is érdeklődtek erről. Lázár János azzal bíztatta őket, hogy a feltételek megvannak, azon dolgoznak, hogy ehhez támogatás is legyen.

– A legtöbben most is magánjellegű problémákkal érkeztek hozzám, de volt szó szomszédvitáról, lakhatásról, nyugdíjrendszerről is. – összegzett Lázár János a makói fogadóórája után.

A térség országgyűlési képviselője azt is elmondta, sokak érdeklődését felkeltették azok a hírek, hogy Makón nagy turisztikai beruházások lesznek, olyanok is jártak nála, akik szálláshely bővítési lehetőségekkel kapcsolatban szerettek volna informálódni.

– A fürdőfejlesztéshez szükséges utolsó pontot is jóváhagyta a kormány, elindulhat a közbeszerzés, mellette egy 70-100 szobás szálloda építésére nyílik lehetőség. Azon dolgozunk, hogy ettől függetlenül egy olyan alap is létrejöjjön, ami Makón kisebb panziók számára támogatást biztosít. – mondta el Lázár János.

Hozzátette: azzal tudja bíztatni a turisztikai területen érdekeltséggel rendelkezőket, hogy étteremnyitáshoz, szálláshelyek bővítéséhez a feltételek megvannak, ehhez pedig reményei szerint jövőre támogatást is tudnak szerezni.