Hírek Térség

Csomagtartóban bújtatta el – embercsempészet miatt elítélték

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a török férfit, aki hétfőn egy török állampolgárnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Szerbia területéről Magyarországra belépjen.

A vád szerint az elkövető 2018. november 26-án, este kilenc óra körül, a röszkei határátkelőnél gépkocsival belépett Magyarország területére. A jármű csomagterében, a vádlott tudtával, egy török személy bújt el. Az elrejtőzött személy Magyarország területére nem jogszerűen lépett be, az ország területén való tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta.
A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetőt embercsempészés bűntettével vádolta és gyorsított eljárásban, a bűncselekmény elkövetése után három nappal már bíróság elé állította. Az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a Szegedi Járásbíróság a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, és a vádlottat 1 évre Magyarország területéről kiutasította. Az ítélet jogerős.