Hírek Színes

Az egészséges életmód jegyében telik a hét a Bartókban

A májusi egészséghetet követően november végén ismét az egészségéé a főszerep a Bartókban: a mai napon gyümölcskóstolót tartottak, de szűrések és sportprogramok is várják a gyerekeket az “EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” pályázatnak köszönhetően.

– A fő cél mindenképpen számunkra az egészséges életmód népszerűsítése volt, ezen belül pedig a helyes táplálkozásra fókuszáltunk – fogalmazott Nadobán Zsuzsanna. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítónője elmondta: zöldségnapot is tartottak, ahol salátát is készíthettek a gyerekek, amit el is fogyasztottak. A mai napon gyümölcsnapot tartottak, amely során naranccsal és banánnal várták a tanulókat, amellyel a téli vitaminszükségletüket szerették volna pótolni. Szombaton pedig nem mindennapi italokat is kóstolhatnak a diákok, továbbá aszalt gyümölcsöket, kesudiót és müzlit is ehetnek majd, továbbá védőnői hallás-, látásszűrés, illetve vérnyomásmérés is helyet kap a programsorozat zárónapján.

navigate_before
navigate_next

Nadobán Zsuzsanna kiemelte: nagyon fontosnak tartották a testedzést is, így kerékpáros ügyességi versenyt, illetve osztályonként kapitánylabda-bajnokságot is hirdettek, nagy sikerrel. Az iskolába a program részeként egy kozmetikus, illetve fodrász is ellátogatott: a sminkek és frizurák készítése mellett tanácsokat is kaptak a fiatalok a haj- és arcápolásról, illetve a gyógynövényekkel is megismerkedhettek.

– Csatlakoztunk egy rajzpályázathoz, amelyet Csongrád  megyében a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és a Magyar Vöröskereszt hirdetett meg, az iskolában ez is nagyon népszerű volt a gyerekek körében – hangsúlyozta a pedagógus.

A pályázatra Babar Balázs is készült egy alkotással. A negyedik osztályos tanuló egy tűzesetet ábrázolt vegyes technikával, az alkotáson a mentők és a rendőrök is megjelennek. Balázs elárulta: szeret alkotni, több pályázatra is nevezett már, a kedvenc színe pedig a piros.