Egy pályázatnak köszönhetően a város különböző pontjain 500 darab facsemetét ültetnek el. Péntek délelőtt mintegy 40 helyi oktatási-nevelési intézmény, civil szervezet és nyugdíjas klub kapott saját csemetét a makói lovas pályánál.

EFOP-3.9.2-16-2017-00023 „Esélyteremtés a gyermekekért – Közszolgáltatások fejlesztése a makói kistérségben” elnevezésű projekt által több mint 2 millió forint értékben puszta szil és magas kőris csemetéket tudnak ültetni a városban. A délelőtt során a makói lovas pályánál helyi oktatási-nevelési intézmények, civil szervezetek és nyugdíjas klubok kaptak saját fát.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, arra törekednek, hogy olyan helyre ültessék a csemetéket, amelyek valamilyen szempontból fontosak Makó számára: ezért is választották a lovas pályát, de faparkot alakítanak ki szennyvíz tárolónál és kerékpárutak mentén is telepítenek csemetéket. A babafa program is folytatódni fog.

– A város közel 120 hektárnyi területe van zöldterületként jelezve, közel 67 védett fánk van és a legidősebb fánk 215-220 éves: ez a Juhász Gyula fa néven ismerté vált kocsányos tölgy – tette hozzá a polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest