Annyi fiatal utazik Szegedre a környező településekről tanulni, hogy nem férnek fel a buszra. Erről is panaszkodtak Lázár Jánosnak a Marosleleiek a térség országgyűlési képviselőjének fogadóóráján.

– Azt kérték a választópolgárok, hogy minél hamarabb forduljak a Volánhoz annak érdekében, hogy a reggeli, autópályán közlekedő járat, mert van, hogy nem is tud elvinni mindenkit. – mondta el a fogadóórájára érkező lakosok egyik panaszát Lázár János. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: ez nagyon sok családnak probléma itt, vagy nagyobb autóbusz, vagy egy plusz járat kellene.

Lázár János kapott kérdést a maroslelei tornacsarnok ügyében is, mint kiderült jól halad, erről a Farkas Éva Erzsébettel Szabó Tünde sportállamtitkárnál két héttel ezelőtti egyeztetésen is beszéltek. A csarnok 2019-ben meg fog épülni, jelentette ki a térség országgyűlési képviselője, Maroslelén most emellett szóba került egy bölcsőde építésének lehetősége, és a lőtér fejlesztése is.

A térség országgyűlési képviselőjét termelő szövetkezetből nyugdíjba ment idősek is megkeresték, akik azt szeretnék, ha a kormány jobban odafigyelne a korábban mezőgazdaságban dolgozó nyugdíjasokra, mert ők jellemzően 60-70 ezer forint nyugdíjat kapnak csak.

– Ez rendkívül kevés az országos átlag 110 ezer forinthoz képest, az ő képviseletük különösen nagy felelősséget jelent számomra. – hangsúlyozta portálunknak Lázár János.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest