Kiemelt hírek Színes

Népszerű Makó sportja

Két évvel ezelőtt indult útjára a http://makosportja.hu oldal. A weblap mintegy 24 ezer képet tartalmaz Makó sportmúltjáról. A honlap tulajdonosa elárulta: napi 250 kattintást kap a portál.

Ménes Gábor két évvel ezelőtt álmodta meg a http://makosportja.hu oldalt azzal a céllal, hogy a makói sportmúzeum relikviáit, emlékeit és képeit az utókornak is megőrizzék. A magánkezdeményezés teljesen önerőből jött létre, Halász Tamás segítségével – ő végzi a digitalizálási munkálatokat.

Az elmúlt években a honlapra közel 24 ezer kép került fel Makó sportjáról: Ménes Gábor elárulta, a legrégebbi emlékek a MAK-ról, vagyis a Makói Atlétikai Klubról vannak, amely az 1910-es években alakult meg. Persze, nemcsak a múltról töltenek fel képeket, hanem a jelenről is. A weblap kitalálójától megtudtuk, a most is működő sportegyesületek az eredményeiket, képeket is küldenek a folyamatban lévő bajnokságokról, eseményekről.

A látogatók nemcsak megnézhetik, hanem hozzászólhatnak a képekhez is – gyakori, hogy egyesek felismerik magukat, ismerőseiket, családtagjaikat a fotókon, így még több információt tudnak megosztani egy-egy emlékkel kapcsolatban. A weblap egyre népszerűbb – a látogatási adatokból kiderült, már 186 ezer 500-an keresték fel.

– Ez azt jelenti, hogy naponta 250-en kattintanak rá – tette hozzá Ménes Gábor. A munka ezzel nem áll le: várják a magánemberek küldött emlékeket, amelyeket digitalizálás után mindenki visszakap. Hamarosan bevonják a munkába a József Attila Gimnázium médiaszakos diákjait is, akik így gyakorlatot is szerezhetnek a számítógépes digitalizálásból, dokumentálásból.

One Response

Comments are closed.