Ahogy Csőke Norbert, a Figyi Coffee ügyvezetője megígérte: decemberben is jótékonysági akcióba fognak. Most egy országos kezdeményezés mellé álltak. December 8-ig várják a használt, illetve új mesekönyveket, amelyeket a megyében fognak szétosztani a gyerekek között.

A Figyi Coffee nagy sikerű jótékonysági rendezvénye után – amelyet a makói mentőkért szerveztek – újabb adományázási akcióba kezdtek. Csőke Norbert, a kávézó ügyvezetője portálunknak elmondta, szeretnének a gyerekekre gondoli az ünnepek előtt.

– Egy országos kezdeményezéshez csatlakoztunk, amely a „Váltsuk valóra a meséket!” nevet viseli. Idén már sokadik alkalommal szervezünk jótékonysági eseményt és örülünk, hogy városban egyre többen kapnak ehhez kedvet, mind támogatásban, mind szervezésben – fogalmazott Csőke Norbert.

A használt vagy esetleg új mesekönyveket november 27. és december 8. között gyűjtik a Deák Ferenc utca 8. szám alatt nyitvatartási időben, december 2-től pedig az adventi vásáron is várják a felajánlásokat. Az ügyvezető hozzátette, az első nap már közel 70-80 kötetet kaptak.

– A gyűjtés célja, hogy rászoruló és a kórházakban lévő gyerekeket lepjük meg a könyvekkel a megyében, többek között Makón is – mondta Norbert. Hangsúlyozta, azért is csatlakoztak ehhez a jótékonysági programhoz, mivel idén már több sikeres akción vannak túl. – Azt próbáljuk elérni, hogy minél több boldog gyerek legyen karácsonykor.

Mint kérdésünkre a tulajdonos elmondta: neki a kedvence a Süsü, a sárkány volt, de kisfia is szereti a meséket – neki Bogyó és Babóca a kedvelt meséje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest