Jóváhagyta a makói képviselő-testület a kuratórium döntését a mai napon, így a jövő év elején Hegyi Barbara, Jászai Mari-díjas színművésznő veheti át a Páger-gyűrűt.

A makói születésű színészóriásról, Páger Antalról elnevezett díjat 2002-ben adták át először, akkor Halász Judit kapta meg. A kitüntetett Páger Antal arany pecsétgyűrűjének a pontos mását veheti át, amelyet a színész maga is ajándékba kapott nyolcvanéves korában a Vígszínháztól.

A díjat eddig Halász Judit, Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Rudolf Péter, Kútvölgyi Erzsébet, Cserhalmi György, Gáspár Sándor, Udvaros Dorottya, Csuja Imre, Eszenyi Enikő és Gálffi László vehette át.

A Páger-díj mostani, 18. díjazottja 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a József Attila Színház tagja volt, 1996-tól pedig a Vígszínház tagja. Hegyi Barbara a színházi szerepei mellett szinkronszínészként is dolgozik, illetve több filmben is szerepelt, többek között Páger Antallal is játszhatott még együtt.

 

Borítókép: MTVA Fotó – Zih Zsolt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest