Az alpolgármester szerint Zeitler Ádámból a botrányok azt váltották ki, hogy nem jár testületi ülésre, ez azonban gyávaság, férfiak nem így kezelik a problémákat. A Jobbik önkormányzati képviselője már múlt hónapban is csak a bizottsági ülésre ment el, a testületire nem, pedig Czirbus Gábor szerint már egy éve lehet tudni, mikor ül össze a testület.

– Nagyon bíztunk benne, hogy eljön, mert több kérdést szerettünk volna tisztázni vele, de amit csinál az gyávaság, férfiasan kellene kezelni a problémákat. – mondta el portálunknak Czirbus Gábor a testületi ülés szünetében Zeitler Ádám hiányzásáról.

Az alpolgármester szerint most és a múlt hónapban is a testületi napja előtti bizottsági ülésen még ott volt, majd a soros ülésre már nem jött el. Czirbus Gábor nem is tud róla, hogy jelezte volna miért, így csak arra tud gondolni, hogy ezt a viselkedést a Jobbik körüli botrányok váltották ki belőle.

– Ezek nem kellemes történések a párt helyi szervezete körül, de kezeljük a problémákat férfiasan, igenis vállalja fel a következményeket, és tisztázza magát. – utalt a makói Jobbik elnök Kiss Attila megyei közgyűlésből való kizárására és a Zeitler közös képviselői munkájával kapcsolatos etikai kérdésekre az alpolgármester.

Czirbus Gábor megerősítette: Zeitler Ádámnak választókerületi elnökként, pártja korábbi országgyűlési képviselő jelöltjének volt kampányfőnökeként tudnia kellett Kiss Attila összeférhetetlenségéről.

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy önkormányzati képviselőt megfosztani a mandátumától abban az esetben lehet, ha egy évig nem vesz részt a testületi ülésen, de a cél nem ez, mindössze annyit szeretnének, hogy tisztázza magát.

Borítókép: archívum

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest