Ebben az évben 3340, hetven év feletti makói lakos részesül Erzsébet-utalványban. Kedd délután Toldi János képviselő Kúsz Lajosnéhoz látogatott el, hogy átadja a 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt. Karácsonyra minden háztartásba eljuttatják a támogatásokat.

Kúsz Lajosnénak is nagy segítséget jelent az ünnepek előtt az Erzsébet-utalvány: Gizi néni elárulta, sokba kerül a fogát megcsináltatni, sokszor előfordult, hogy egyik kasszából a másikba helyezte a pénzt. A vásárlási utalványt élelmiszerre fordítja majd, hiszen a karácsonyi menü egyik fogása a lúdláb lesz.

– A lúdlábhoz kell vaj, cukor és kakaó, de be kell ütemezni, hogy mikor vegyük meg. Még nem tudom, hány főre kell készíteni, ez attól függ, ki hogyan ér majd rá – árulta el Gizi néni. Hozzátette, az ünnepi fogások között lesznek diétás ételek is, mivel a családban vannak cukorbetegek is.

Toldi János képviselő 465 főt fog felkeresni a napokban, hogy átadja az Erzsébet-utalványokat.  Mint elmondta, mindenkitől türelmet kér a kézbesítés tempója miatt. Sok helyen családias hangulatban fogadják őt, jókat beszélget a rövid idő alatt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest