Hírek Külföld

Szakállas és sörözik: mégis 15 évesnek mondta magát egy migráns

Egy angol iskolában a szülők megkérdőjelezték az egyik bevándorló diák korát, aki azt állította, hogy 15 éves. Erre rasszizmussal vádolták őket. A migráns később beismerte, hogy mennyi idős valójában – írja a Voice of Europe.

Egy ipswichi középiskolában egy migráns fiú azt állította, hogy 15 éves, ám később egyik társának elismerte, hogy már 25 is elmúlt. Amikor az iráni fiú az iskolába került, tinédzserként mutatkozott be, hihetetlen élettörténettel. Azt mondta, hogy ő és az öccse a közel-keleti teokrácia elől menekültek az Egyesült Királyságba, ahol menedékjogot kértek 15, illetve 12 évesen.

Gyerekkorú menekültként fogadták be őket a hatóságok, és javasolták, hogy maradjanak nappali tagozatos iskolában, a helyi önkormányzat pedig így 25 éves korukig gondoskodik róluk.

Az iskolában tanuló többi diák szülei azonban megosztottak egy képet az egyik fiúról, amin látszik, hogy már egy felnőtt férfi, aki bajuszt visel, és sört is iszik.

A szülők azt kérdezték a képet megosztva a közösségi oldalon, hogy mit keres egy 30 éves férfi a matematika órán?

Az iskola erre rasszizmussal vádolta meg a szülőket.

Az elmúlt egy évben több migránshátterű fiatalt is megvizsgáltak Nagy-Britanniában: kétharmadukról kiderült, hogy már felnőttek.

Forrás: Origo.