Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Közel négymillió forintot hozott az összefogás ereje

A makói sürgősségi betegellátó osztály javára szervezett jótékonysági duplakoncertet Szentpéteri Csilla: a makói és térségi művészek mellett a két sztárvendég, Keresztes Ildikó és László Boldizsár is a nemes ügy mellé állt. A befolyt összegből őrző-figyelő monitorok kerülnek majd beszerzésre.

Ahogyan tavaly, idén is jótékonysági koncerttel készült Szentpéteri Csilla: tavaly májusban összesen 2 millió 370 ezer forint gyűlt össze, amelyet a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásának ajánlottak. Idén nemcsak az összeg, a támogatók száma is emelkedett, sőt, duplájára nőtt: több mint nyolcvanan segítettek. Mint Szentpéteri Csilla portálunknak elmondta: a tavalyi összeg volt a minimum kitűzött cél, de szerette volna túlteljesíteni. A keddi számok szerint 3 millió 874 ezer forint gyűlt össze, de azóta többen vásároltak jegyet a délutáni koncertre, illetve történtek felajánlások is,  így közel négymillió forintból szerezhetnek majd be eszközöket a kórház javára.

– Én azt gondolom, hogy sikerült hitelesnek maradni, és miután én minden alkalommal elmondom minden interjúmban, koncertemen, hogy honnan származom, szerintem a cégek és vállalkozók, barátok, ismerősök úgy voltak, hogy ennél jobb ügy nem lehet most pillanatnyilag. Szerintem nem nagyon tudtak nemet mondani, mert én hittel, és szeretettel mondtam el, hogy mi ennek a missziónak a lényege – hangsúlyozta Szentpéteri Csilla.

– Nagyszerű volt Boldizsárral és Keresztes Ildivel együtt dolgozni, most először. Azt kell mondjam, hogy rendkívüli tehetségek léptek fel, ugye a makói iskolából és gimnáziumból is, és a táncos pár is remek volt! – fogalmazott az első koncertet követően, és mint elárulta, a próbák is tökéletesek voltak.  Az esten közreműködött az Allegro vonósnégyes, Mezei József, Guti Kira, illetve Fruzsa Kata és Bődi Dénes.

Keresztes Ildikó nem először lépett színpadra Makón, viszont először dolgozott együtt Szentpéteri Csillával, bár régóta ismerik egymást. A koncert kapcsán elárulta, bár ilyen felkérések alkalmával általában nagyon izgul, a vasárnapi koncerten ezt nem érezte, ettől pedig felszabadult volt.

– A délutáni előadások mindig egy kicsit visszafogottabbak, és ennek ellenére pedig ezt éreztem, a közönség is nagyon jó volt, meg mindenki nagyon jól érezte magát, vagy legalábbis én a magam nevében tudok beszélni, de szerintem nagyon-nagyon jól sikerült – mondta el Keresztes Ildikó a délutáni koncertet követően. Az énekesnőben még az éneklés előtt megfogalmazódott a további együttműködés ötlete, a színpadon a közös turné lehetősége is szóba került. A vasárnapi fellépés érdekessége volt továbbá, hogy nem tudtak próbálni, ennek ellenére viszont mégsem izgult Keresztes Ildikó, aki többek között az Adj valamit című számát is elénekelte a makói közönségnek.

– Én nagyon-nagyon tisztelem és csodálom Szentpéteri Csilla munkabírását, ahogy évről-évre ezt a saját koncertműsorát megújítja, pláne hogy ilyen nemes ügy mellé áll, ez is fantasztikus. Nagyon örültem, hogy létrejön, illetve már évekkel ezelőtt valami kapcsán beszélgettünk, és akkor megfogalmazódott bennünk, hogy most már el kéne jöjjön az az idő, amikor együtt játszunk – fogalmazott Boldizsár László, akinek fellépését nemrégiben történt ujj- és lábtörése nehezítette. Az énekes több dallal is készült, többek között A gyöngyhalász és egy Michael Bublé dal is felcsendült a koncert során.

Galéria:

navigate_before
navigate_next