Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Játékokra gyűjtöttek az óvoda jótékonysági estjén, Lázár János szerint Makó a magyar turizmus egyik arany tartaléka, tegnap ünnepeltük a magyar labdarúgás napját, lehűlés várható a héten – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Kelemen-házban tartotta jótékonysági estjét a Makói Óvoda, amely a négy tagintézménye eszközeit fejleszti majd a bevételből. Az esten részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki a műsorba is beszállt, együtt énekelve a gyerekekkel.

Tegnap ünnepeltük a magyar labdarúgás napját: 1953. november 25-én győzte le az aranycsapat a londoni Empire Stadiumban az angol válogatottat 6-3-ra.

A térség országgyűlési képviselője szerint Makó a magyar turizmus egyik arany tartaléka. A település nyertese lehet annak a fejlesztéspolitikának, amellyel a kormány a történelmi Alföldet igyekszik – gazdasági és szellemi értelemben – újra egyesíteni. Lázár János úgy látja, Hódmezővásárhely ma többet szerepel a hírekben, mint Makó, az itt élők azonban a csöndes, folyamatos fejlődéssel többet nyernek, mint az állandó címlapokkal.

Kábítószerkeresekedelem és más bűncselekmények miatt őrizetbe vett két szegedi férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A férfiak két domaszéki tanyán kannabiszt termesztettek, a fiatalabb, 43 éves férfi  gondozta a növényeket, és árusította a leszüretelt anyagot.

A hét második felében lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek. Borús, csapadékos idő valószínű, eső, havas eső, ónos eső, havazás is várható.

A mai napot pedig Tom Odell dalával indítjuk!