Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Makói galambfajta is bekerült a települési értéktárba, a Mikulás is ellátogatott a nyugdíjas klubok találkozójára, jótékonysági estet szervezett az ASZTA, a tanuszodára fordítják a Hagymatikum által fel nem használt támogatást – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Makói Magasszálló Keringőt 1930 óta tartják külön fajtaként számon, és bekerül a Makói Települési Értéktárba is, jelentette be Farkas Éva Erzsébet. A polgármester ellátogatott a galambtenyésztő kiállításra is, ahol elmondta, a szakmai találkozás mellett az a barátság a legfontosabb, ami ezeket a közösségeket összeköti.

14 klub mintegy 185 tagja vett részt szombat este a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub találkozóján. A baráti hangulatú rendezvényen a vacsora mellett a tombola sem maradt el, meglepetésként pedig a Mikulás is ellátogatott.

Jótékonysági estet szervezett az ASZTA: a speciális nevelési igényű gyermekek segítésére létrejött alapítvány a székhelyét és az eszközparkját fejleszti a befolyt bevétellel.

A Makói Gyógyfürdő Zrt. a felelős gazdálkodásnak és a kiemelkedő szezonnak köszönhetően idén nem használta fel az elkülönített önkormányzati támogatást, ezért a város ennek egy részét felújításra fordítja,  írja közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet.

Bencsik Andrással, a Magyar Demokrata főszerkesztőjével a makói közéleti beszélgetése előtt készítettünk interjút. Szerinte az összefogást mantrázó mozgalmak közös jelszava a gyűlölet, a technikája pedig az árulás. Az újságíró emellett úgy véli, ha Magyarország beengedi a migránsokat, akkor a legkisebb bajunk lesz az, hogy milyen az utak minősége, mert sem ember, sem út nem marad.

A mai napot pedig Ed Sheeran dalával indítjuk!