Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

3340 hetven év feletti makói lakosnak jár a 10 ezer forintos karácsonyi utalvány, alakul a Maros-parti közlekedés, Csanádalberti is kiállítja portékáit Szegeden, megfoszthatja mandátumától a megyei közgyűlés a jobbikos Kiss Attilát – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Több választókerületben is megkezdődött a karácsonyi vásárlási utalványok kézbesítése; Dr. Hadik György önkormányzati képviselő a 4. számú választókerületben 380, Kovács Sándor önkormányzati képviselő a 1. számú választókerületben 413 személynek kézbesíti az utalványokat a következő hetekben.

Péntek délelőtt a Maros-parton vizsgálta meg a közlekedést Czirbus Gábor. Mint az alpolgármester közösségi oldalán írja, a céljuk egy mindenki igényét kielégítő és biztonság közlekedés megvalósítása.

November 28. és 29. között rendezi meg idén a Csongrád Megyei Kormányhivatal az immár hagyományos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt. 24 kiállító mutatja be a közfoglalkoztatás keretében előállított, értékteremtő termékeit. Köztük az a kettő település, Ópusztaszer és Csanádalberti is kiállítja portékáit, amelyek elismerésben és kiemelt támogatásban részesültek idén a belügyminiszter döntése alapján.

Súlyos botrányba keveredett Kiss Attila jobbikos megyei közgyűlési képviselő, aki képviselői tisztségével összeférhetetlen módon évekig vezetett egy jobbikos hírportált kiadó egyesületet. Az ügy pikantériája, hogy a webes Kiss-újság jelentős médiatámogatást nyújt Márki-Zay Péter „Jobbik-logó nélküli jobbikos” vásárhelyi polgármesternek is.

Megkezdődött Márki-Zay újabb pere, ezúttal nélküle – a polgármester ezúttal még a kampányban, a vásárhelyi kórházra tett kijelentése miatt áll bíróság előtt. Bár a felperes és az alperes sem voltak jelen, csak az ügyvédeik, több érdekes dolog is kiderült a pénteki tárgyaláson.

A szombatot pedig a Bee Gees dalával indítjuk!