Kék hírek Ország-világ Térség

10 kilós marihuánafogás Röszkén

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy bosnyák állampolgár ellen. Boldog, a kábítószer-kereső kutya buktatta le a bosnyák drogfutárt.

A férfi a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. november 22-én délután személyautójával. A kábítószer-kereső szolgálati kutyavezető kockázatelemzés alapján a jármű átvizsgálása mellett döntött. Boldog az autó hátsó üléssornál pozitív jelzést adott. A rendőrök az ülések mögött kialakított rejtekhelyen 11 csomagban összesen 10.605 gramm zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 26 millió forint. A KR NNI nyomozói a 28 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás/borítókép: police.hu