Hírek Kiemelt hírek Makó

3340 hetven év feletti makói lakosnak jár a 10 ezer forintos karácsonyi utalvány

Több választókerületben is megkezdődött a karácsonyi vásárlási utalványok kézbesítése; Dr. Hadik György önkormányzati képviselő a 4. számú választókerületben 380, Kovács Sándor önkormányzati képviselő a 1. számú választókerületben 413 személynek kézbesíti az utalványokat a következő hetekben.

– Egy társadalom életében meghatározó az, hogy hogyan bánnak az idősebbekkel, az elesettebbekkel. Mi, a Makói Önkormányzat, 2014-ben úgy éreztük, hogy fel kell karoljuk ezt a kérdést, és rengeteg támogatási formát gondoltunk ki – fogalmazott Dr. Hadik György. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a rendezvények mellett kirándulásokat is szerveznek, továbbá az egészségügyi szolgáltatások mellett kiemelte az évente kétszer járó 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt is, amelyet a 70 év feletti lakosok kapnak, és amelyeket házhoz visznek a képviselők a húsvéti és az adventi időszakban. Mint Dr. Hadik György elmondta, ebben az évben 380 helyre látogat el, az utalványra jogosultak nagy része pedig már meg is kapta a támogatást.

Nagy-György Lajosné és férje péntek délelőtt vehette át az utalványokat, amelyet a karácsonyi bevásárlásnál használnak majd fel. Hétvégén utaznak a családhoz, ahol a karácsonyi menüt is átbeszélik majd, illetve köszöntik a Katalinokat.

Makón összesen 3340 ember kaphatja meg a karácsonyi utalványt a következő hetekben, Kovács Sándor körzetében 413-an vehetik át a támogatást. Mint az önkormányzati képviselő portálunknak elmondta: közel 250 embernek már eljuttatta az utalványt, amennyiben az időjárás is kedvező lesz, jövő hét elején be is tudja fejezni. Péntek délelőtt Molnár Istvánnak és feleségének is átadta az utalványokat, akik elmondták: unokájuknak fognak ajándékot venni belőle, a karácsonyt pedig Szentesen ünneplik majd.