Hírek Kiemelt hírek Makó

Megkezdődött a 70 év felettieknek járó karácsonyi utalványok átadása

Több választókerületben is megkezdődött a karácsonyi vásárlási utalványok kézbesítése; Czirbus Gábor alpolgármester, önkormányzati képviselő a 7. számú választókerületben 470, Kádár József önkormányzati képviselő a 2. számú választókerületben 367 személynek fogja kézbesíteni az utalványokat következő hetekben.

– 2014 novemberében hozta a képviselőtestület azt a határozatot, hogy minden év karácsonyakor a szépkorú, 70 év feletti makói lakosokat megajándékozzuk Erzsébet-utalvánnyal, kifejezve mindazt a köszönetet és hálát, amivel tartozunk nekik mindazért, amit tettek a városunkért – hangsúlyozta Czirbus Gábor, majd hozzátette: 2017 őszén döntöttek úgy, hogy ezt kibővítik a húsvéri időszakra is. Az alpolgármester elmondta: a következő hetekben a választókerületében 470 borítékot fog átadni, a cél pedig, hogy minél hamarabb megkapják az utalványokat a 70 év felettiek, hogy az adventi időszakban fel tudják használni.

Kovács Istvánné csütörtök délelőtt vehette át az utalványt. Mint portálunknak elmondta: nagyra értékeli a támogatást, az Erzsébet-utalványból tartós élelmiszert fog vásárolni. Az egykor varrónőként dolgozó, makói születésű Marika néninek két gyermeke és hat unokája van.

Kádár József szombat óta kézbesíti az utalványokat, eddig mintegy 80 emberhez juttatta el. Az önkormányzati képviselő elmondta: a tartós élelmiszereken kívül a karácsonyi bevásárlás során használják fel az utalványokat, vagy olyan dolgokra fordítják, amelyekre a nyugdíjukból nem telne.

Martonosi Sándorné júniusban ünnepelte 77. születésnapját.  Mint portálunknak elmondta, egykor a mezőgazdaságban dolgozott, kisnyugdíjasként pedig nagy szüksége van erre a támogatásra.

Azon jogosultak, akik nem tudják átvenni az adventi időszakban az utalványukat, a karácsonyi ünnepkört követően személyesen vagy meghatalmazott útján 2019. január 31. napjáig tehetik ezt meg a Makói Polgármesteri Hivatalban.