Hírek

Jó reggelt, Makó!

Lázár János a SZEVIÉP-ügyről beszélt az utca embereivel, Győrfi Pál tartott előadást Makón, vlogot indított a Szirbik Miklós Egyesület és megszüntetheti Kiss Attila képviselői megbízatását a Csongrád Megyei Közgyűlés – tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

Tíz emelet magas óriáskerék épül advent idejére Szegeden: a 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. Több mint 50 milliárd forint megtakarítás van Babakötvényekben: töretlen a Babakötvény népszerűsége, a megtakarítások állománya novemberben átlépte az 50 milliárd forintot. 40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők: egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra. Újra tulajdonosok lehetnek a pórul járt devizahitelesek: a NET-program keretében az érintett bérlők ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi otthonuknak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott előadást makói fiataloknak: elmondása szerint egyre népszerűbb hivatás az övéké. Megszüntetheti Kiss Attila képviselői megbízatását a Csongrád Megyei Közgyűlés: a Jobbik volt országgyűlési képviselő-jelöltje és jelenlegi makói elnöke éveken keresztül a megyei önkormányzati képviselőségével összeférhetetlen tisztséget is vállalt. Vlogot indított a Szirbik Miklós Egyesület: az első részt nálunk is megtekintetik! 

Lázár János a SZEVIÉP-ügyről beszélt az utcai embereivel.

Lázár: a vádlottak padján Botka Lászlónak és Újhelyi Istvánnak kellett volna ülni – Makó Híradó

Első fokon 5 és 6 év közötti letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság a Szeviép-ügy három vádlottját. A cég által ki nem fizetett alvállalkozókat végül a kormány kártalanította, az erről szóló előterjesztést Lázár János nyújtotta be a Parlamentben.

Ma nem maradunk programok nélkül: az Ifjú Zenebarátok Világnapja alkalmából a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak koncertet a Koronában, a könyvtárban az opera nagykövetei tartanak előadást. A Közéleti est vendége Bencsik András lesz.

A napot kezdjük egy Franz Frdinand számmal!