Hírek Makó Színes

Fiatal tehetségek mutatkoztak be az Ifjú Zenebarátok Világnapja alkalmából

A világnap alkalmából koncerttel készült a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Korona dísztermében; a sokszínű hangversenyen 22 tanuló mutathatta be tehetségét és tudását.

– A mai délutánon B tagozatos növendékeink fogják az estét kellemes zenével betölteni; ők azok a tanulók, akik emelt óraszámban tanulják a hangszeres zeneoktatást, hiszen hosszabb távon esetleg zenei, művészi pályán képzelik el a jövőjüket – fogalmazott a koncert előtt Szilágyi Réka, a művészeti intézményegység vezetője.

navigate_before
navigate_next

– „A zene nem foglalkozás, hanem életmód. A zene az, ami a hangok között történik: mindig kutatnunk, mindig keresnünk kell. Más-más teremben, más közönség előtt játszunk és eziránt fogékonynak kell lennünk. Minden koncert olyan, mintha az első volna, minden koncert más. Muzsikusnak lenni kiváltság, hálásnak kell lennünk érte” – idézte Isaac Stern szavait Borkáné Dudás Mónika. Az intézményvezető köszöntőjében megemlékezett arról, hogy több mint fél évszázada zajlik hangszeres zeneoktatás az iskolában, illetve szólt annak fontosságáról is. Köszönetet mondott a tanulóknak a részvételért, kollégáinak a lelkiismeretes munkájukért, illetve a szülőknek is, hogy fontosnak tartják gyermekeik művészeti nevelését.

A koncerten részt vett Erdélyi Dóra Ágnes is, a hatodikos tanuló fuvolán játszotta el a Rókatáncot a világnapi hangversenyen, de a fúvós hangszer mellett zongorázni is tanul. Mint elárulta, nagyon szeret zenével foglalkozni, később pedig zenész és magántanár szeretne lenni.