Hírek Makó Színes

Vlogot indított a Szirbik Miklós Egyesület

Fiatalosít a makói Szirbik Miklós Egyesület: 11 héten keresztül a város épületeit, szobrait bemutató rövid filmekkel készülnek. Az első vlogot már fel is töltötték az internetre.

Újítással jelentkezett a Szirbik Miklós Egyesület: Forgó Géza elnök és Zeitler Ádám szerda délután számolt be arról, hogy vlogot indítanak. Az elnök elmondta, 11 héten át 1-1 videót töltenek fel a világhálóra.

– Ezeket a felvételeket makói fiatalok készítették és ők is narrálták fel – fogalmazott Forgó Géza. Mint ismeretes, az egyesület már korábban egy applikációval is készült, illetve egy blogot is üzemeltetnek, ahová helytörténeti anyagokat is feltöltenek.

A vlogok egyre népszerűbbek a fiatalok körében, ezért döntöttek úgy, hogy így mutatják be a város ismert épületeit, szobrait a fiatal generációnak: többek között a régi és jelenlegi városházát, a Hagymaházat, a Bérpalotát és a Kossuth-szobrot is lefilmezték. Zeitler Ádám, a projekt felelőse hozzátette: terveik szerint minden szerdán jelentkeznek majd új videókkal az egyesület Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.