Hírek Kiemelt hírek Makó

Karácsony előtt megkapják a makói idősek az utalványt

Makó város önkormányzata az idén is tízezer forinttal támogatja a 70 feletti lakosokat. Erről és még sok más aktualitásról beszélgettek a Rádió 7 szerdai Napraforgójában Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel, Kádár József önkormányzati képviselővel, a Csanád és Térsége Gazdakör elnökével és Siket Tiborral, a Makói Polgármesteri Hivatal Innovációs és Városfejlesztési Iroda Beruházási Csoport csoportvezetőjével.

2018-ban 3340 időskorú jogosult van Makó városában, akik a 10 ezer forintos utalványt a tavalyihoz hasonló módon fogják megkapni, a települési képviselőjüktől. A képviselők, minden jogosultat fel fognak keresni a bejelentett lakóhelyén 2018. november 16. és december 20. között, akit nem találnak otthon, az az utalványt a Polgármesteri Hivatalban, személyesen vagy meghatalmazott útján veheti át a karácsonyi ünnepkört követően, 2019. január 31-ig.

Makó Város Önkormányzatának intézkedései összhangban állnak a magyar kormány azon törekvéseivel, amelyek anyagiakban is kifejezik az idősek megbecsülését. Magyarország történetében immár második alkalommal a gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémiumot fizetnek, melynek maximális összege a tavalyinál is magasabb, 18 ezer forint. A kifizetésekkel, melyek már folyamatosan zajlanak 2,5 millió idős polgárt segít a magyar állam.

Emellett a műsor folyamán szó volt még két beruházásról is. Az egyik az új kézilabda munkacsarnok építése. Véglegesültek az Újvárosi Református Egyházközséggel az ajándékozási szerződés feltételei, bejegyzésre kerültek a telekalakítási módosítások. A Nemzeti Sportközpont a beruházás megvalósítására megkötötte Makó Város Önkormányzatával az együttműködési megállapodást, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. rendelkezésre bocsátotta az előkészítési folyamatok megfelelőségi nyilatkozatát, a közművesített terület ingyenes átadásáról a magyar állam részére megszületett szeptember végén a képviselő-testületi döntés. Az engedélyes terveket leadták a Nemzeti Sportközpont felé. Jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyó nyilatkozatára várnak.

A másik az új könyvtár építése, illetve az ehhez kapcsolódó térrehabilitáció. Várhatóan 2019 tavaszára fog minden elkészülni. A kivitelezési munkák a könyvtár épületénél ütemterv szerint haladnak. Az épület év végéig elkészül, januárban a bútorozás után beköltözik a könyvtár, a könyvállomány rendezése után megnyithatja kapuit. A Könyvtár beruházáshoz kapcsolódó Deák Ferenc utca rehabilitációja is a befejező szakaszához érkezett.

Forrás: Rádió7