A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény és a Magyar Vöröskereszt együttműködésében közös véradást szerveztek a Civil Szervezetek Klubjában. Azok az ENI dolgozók, akik vért adtak, egy nap szabadnapot kaptak a munkáltatójuktól.

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény számos dolgozója döntött úgy, hogy segíteni szeretne és vért ad a délelőtt során a Civil Szervezetek Klubjában. Tóthné Balázs Andrea intézményvezető elmondta, aki ilyenkor vért ad, egy nap szabadnapot kap. Hozzátette, a véradáson nemcsak az ENI dolgozói vesznek részt, hanem sokak családtagjaik is úgy döntenek, ezzel segítenek embertársaiknak. 

Borbás Ágnes, a Magyar Vöröskereszt területi véradásszervezője elárulta: a férfiak öt, a nők pedig négy alkalommal adhatnak vért egy évben. Fontos, hogy csak azok lehetnek önkéntes véradók, akik 18. életkorukat betöltötték és legalább 50 kilogramm a testsúlyuk. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie. A többszörös véradók nem ritkák Makó és térségében sem, például Aradán Gabriella, a Búza utcai bölcsőde bölcsődevezetője ötvenszeres véradó lett ma. 

– December 7-én lesz a Hagymaházban egy Véradó ünnepségünk, ahol köszöntünk százszoros véradót is. Legutóbb Apátfalván jártunk kiszállásos véradáson, az egyik illető százháromszoros véradó volt – tette hozzá Borbás Ágnes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest