Brüsszel belvárosában, a főtéren reggel 6 óra előtt késsel támadt rendőrökre egy férfi. A támadónak sikerült megsebesíteni egyikőjüket, mielőtt lelőtték – írja az Independent. Cikkünk folyamatosan frissül!

A rendőrt nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A másik rendőr a támadót mellkason lőtte, a terroristát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Sajtóhírek szerint „Allahu Akbar”-t kiáltott, mielőtt a rendőrökre rontott a Grand Place-en, Brüsszel egyik legfelkapottabb turistaövezetében.

A belga belügyminiszter gyilkossági kísérletnek nevezte a hajnali támadást. Azt írta Twitter-oldalán: ismét egy gyáva támadást követtek el rendőrtisztek ellen.

HLN információi szerint a rendőr a nyakán sérült meg. Társa három lövést adott le a támadóra, ezekből egy találta el a férfit.

Egyes források szerint a támadó nem ismeretlen a rendőrök előtt, fegyvercsempész volt. Korábban már volt büntetve, egyes hírek szerint most szabadult a börtönből, de eddig terroristaként nem ismerték.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében.

A brüsszeli rendőrség különleges óvatosságra intette az állomány tagjait.A belgiumi terrorfenyegetettség szintjét januárban hármasról kettesre csökkentették a négyes fokozatú skálán, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után.

Forrás: origo.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest