Jövőre kezdődhet meg az a program, amely során Nagyér és Pitvaros, valamint Mezőhegyes és Csanádpalota között is felújítják a rossz állapotban lévő utakat. Pitvarosra az elmúlt években mintegy 2 milliárd forintot sikerült kijárni fejlesztésre, és most egy újabb pályázatot is nyert az önkormányzat.

– Sok érdekes téma került napirendre, ma mintegy tízen kerestek fel  – összegzett Lázár János a pitvarosi fogadóórája után. A térség országgyűlési képviselőjéhez, a környékbeli települések busz menetrendje, vagy épp ingatlan ügyekkel kapcsolatban is érkeztek lakosok.

– A választókerületnek ezen a részén nagyon sok az üres, állami, vagy köztulajdonban álló ingatlan, ezeknek a rendezetlensége továbbra is probléma. A Volán menetrend átalakítására is kaptam lakossági javaslatokat, elsősorban a Tótkomlós Mezőhegyes közötti vonallal kapcsolatban – tudtuk meg Lázár Jánostól.

Ezzel kapcsolatban a térség országgyűlési képviselője hozzátette, jó hír, hogy sikerült kijárni a kormányzatnál Nagyér és Pitvaros, valamint Mezőhegyes és Csanádpalota között az út felújítását, tehát a választókerületnek ebben a sarkában lesz egy nagy útfelújítási program.

Egy társadalmi felzárkóztatási programot megvalósító civil szervezet is kérte a képviselőtől, hogy támogassa a munkájukat, ők 200 millió forintot fordítanak a következő években hátrányos helyzetű nőknek munkahelyet keresni, illetve tanácsadási lehetőséget is biztosítanak.

Radó Tibor polgármesterrel is egyeztetett Lázár János, mint kiderült épp most nyert egy újabb pályázatot a település, amelynek segítségével sikerülhet megoldani a szennyvízkezelés problémáját, mintegy 120-150 millió forintból.

A térség országgyűlési képviselőjétől azt is megtudtuk, a mezőhegyesi állami gazdaság erdőterületén lévő összes kitermelhető fát szociális tűzifaként osztották szét Mezőhegyesen és a környékbeli településeken, így a térségben már érezteti a hatását, hogy az állam átvette a gazdaságot és próbál segíteni a településeknek ebben a formában is.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest