Hírek Kiemelt hírek Térség

Nagy útfelújítási program lesz Pitvaroson és környékén 2019-től

Jövőre kezdődhet meg az a program, amely során Nagyér és Pitvaros, valamint Mezőhegyes és Csanádpalota között is felújítják a rossz állapotban lévő utakat. Pitvarosra az elmúlt években mintegy 2 milliárd forintot sikerült kijárni fejlesztésre, és most egy újabb pályázatot is nyert az önkormányzat.

– Sok érdekes téma került napirendre, ma mintegy tízen kerestek fel  – összegzett Lázár János a pitvarosi fogadóórája után. A térség országgyűlési képviselőjéhez, a környékbeli települések busz menetrendje, vagy épp ingatlan ügyekkel kapcsolatban is érkeztek lakosok.

– A választókerületnek ezen a részén nagyon sok az üres, állami, vagy köztulajdonban álló ingatlan, ezeknek a rendezetlensége továbbra is probléma. A Volán menetrend átalakítására is kaptam lakossági javaslatokat, elsősorban a Tótkomlós Mezőhegyes közötti vonallal kapcsolatban – tudtuk meg Lázár Jánostól.

Ezzel kapcsolatban a térség országgyűlési képviselője hozzátette, jó hír, hogy sikerült kijárni a kormányzatnál Nagyér és Pitvaros, valamint Mezőhegyes és Csanádpalota között az út felújítását, tehát a választókerületnek ebben a sarkában lesz egy nagy útfelújítási program.

Egy társadalmi felzárkóztatási programot megvalósító civil szervezet is kérte a képviselőtől, hogy támogassa a munkájukat, ők 200 millió forintot fordítanak a következő években hátrányos helyzetű nőknek munkahelyet keresni, illetve tanácsadási lehetőséget is biztosítanak.

Radó Tibor polgármesterrel is egyeztetett Lázár János, mint kiderült épp most nyert egy újabb pályázatot a település, amelynek segítségével sikerülhet megoldani a szennyvízkezelés problémáját, mintegy 120-150 millió forintból.

A térség országgyűlési képviselőjétől azt is megtudtuk, a mezőhegyesi állami gazdaság erdőterületén lévő összes kitermelhető fát szociális tűzifaként osztották szét Mezőhegyesen és a környékbeli településeken, így a térségben már érezteti a hatását, hogy az állam átvette a gazdaságot és próbál segíteni a településeknek ebben a formában is.

 

2 Responses

  1. Szuper jó! De a Pitvaros és Csanádalberti között, illetve Csanádalberti és Makó-Rákos között lévő útszakaszra mikor kerül sor? Oda miért nem jut pénz soha? Idén van 20 éve, hogy az említett települések között leszórták az utat némi zúzott kővel, nyomtak rá egy kis bitument és annyi! Két év múlva ugyan olyan rossz volt! Idén másodjára kell cserélnem lengéscsillapítót és kormány összekötő fejet! Nem beszélve arról, hogy egy felnim gumistól, mert tele van kátyúval, és ha esik az eső nem lehet eldönteni, hogy tócsa vagy kátyú! Nem értem miért nem lehet arra a szakaszra is pénzt áldozni!?

  2. Ha jobban belegondolnál, akkor Cspalota felé Makó ugyan messzebb van, de az út lényegesen jobb! Most is! Miért nem arra mész? Ugyan nem lenne olcsóbb, de a kocsid műszaki állapota legalább nem romlana ekkora mértékben. Szerintem!

Comments are closed.