Az MSZP-közeliként számon tartott Pulai András odaszólt a pártalapító vásárhelyi celeb polgármesternek: nincs semmi újdonság és előremutató a Mindenki Magyarországa Mozgalom olyan jelszavaiban, mint „összefogás”, illetve „Orbán vagy nem Orbán”.

Tulajdonképpen megalakulásának pillanatában okafogyottá vált a Márki-Zay Péter elnökölte vadiúj ellenzéki egyesület/mozgalom/párt – erről beszélt a Sztárklikknek a Publicus Intézet kutatási igazgatója. Ahogy arról már többször beszámoltunk: Márki-Zay unokatestvérével, az LMP-ből kipottyant Hadházy Ákossal „családi vállalkozásban”, a balliberális médiaügyvéd, Magyar György bábáskodása mellett rontott az országos ellenzéki porondra az n+egyedik kormánykritikus formációval.

Pulai András szerint nincs különösebb értelme egyfajta ernyőszervezetről és összefogásról mantrázni annak érdekében, hogy a 2019-es következő önkormányzati választáson minden település minden körzetében egy jelölt és egy polgármesterjelölt álljon a Fidesszel szemben.

A balliberális elemző rámutatott:

„ezt az élet már megoldani látszik, hiszen mostanra az ellenzéki pártok belátták, hogy külön-külön nem rendelkeznek akkora támogatással, hogy a jelöltjeik egyedül indulva maguk mögé utasítsák a Fideszt, így Pécstől Vásárhelyig, Balmazújvárostól Szombathelyig a teljes összefogást tűzték zászlajukra”

Márki-Zay Péter mostani országos próbálkozásától függetlenül.

Ilyen értelemben a mozgalom mára okafogyottá vált szerinte. „Ez a folyamat mára magától is megindult, ehhez nincs szükség egy pártokon kívüli szervezet segítségére” – fogalmazott a Sztárklikknek.

Még egy kőkeményt odaszúrt a túlmozgásos politikai újonc Márki-Zaynak, mondván:

„az ‘Orbán vagy nem Orbán’ mondás sem tartalmaz túl sok hozzáadott értéket szerinte, ez önmagában még széles összefogás esetén is kevés lesz a sikerhez.”

Pulai példaként a Márki-Zayhoz hasonlóan a Mindenki Magyarországa alapítói-vezetői közé tartozó Kész Zoltán esetét hozza fel. Ő 2015-ben a balliberális pártok (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok, MoMa) és civil szervezetek által támogatott független jelöltként még meg tudta nyerni a veszprémi körzetét, 2018 tavaszán azonban simán elbukta azt kormánypárti ellenfelével szemben.

Forrás: Promenád.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest