Egy pályázatnak köszönthetően a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum csoportos gyárlátogatásokat szervez a megyében. Kedd délután elsőként a makói Duna Döner Kft.-hez látogattak el álláskeresők.

Megyeszerte négy alkalommal fog különböző gyárlátogatásokat szervezni a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum. Ilyen alkalomnak adott helyet a makói Duna Döner Kft. is, ahol sajtótájékoztatóval egybekötött látogatás volt. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott elmondta, 2010 és 2018 között pozitív irányba változott a magyar munkaerőpiac.

– Csongrád megyében 2010-ben 13 százalékos munkaerőhiányról beszélhettünk, jelenleg 3,6 százalékos ez a mutatószám – fogalmazott a kormánymegbízott.

Gyarmati Zoltán, a megyei paktumiroda vezetője hangsúlyozta, a projektbe mintegy 650 munkakeresőt szeretnének bevonni és ebből 366 embert munkához juttatni. Reményeik szerint a támogatás után 184 fő munkaállományban is marad. Kőkúti Attila, a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke elmondta, rengeteg szakmában hiány alakult ki, ezért is kapott a felnőttképzés nagyobb figyelmet az elmúlt években.

Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, az önkormányzat minden olyan kezdeményezést támogat, amely a gazdasági fejlődést, növekedést és a foglalkoztatást hozhat. Mint elmondta, 2014-ben a makóiak legnagyobb kérése a munkahelyteremtés volt, illetve a helyi vállalkozók támogatása. Hozzátette: az elmúlt években Makó is nagy segítséget kapott a munkanélküliség csökkentésében.

A Duna Döner Kft. tulajdonosa, Karaoglan Mahmut elmondta, folyamatos munkaerőre van szükségük, hiszen a döner szakma egyre felkapottabb Európában. A makói dönerhúst már rengeteg helyre importálják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest