Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Különleges francia bort is kóstoltak a Nyugi Bárban, Apátfalva is szerepel az Asia Express zárófilmében, havas eső, havazás is lehet a hét elején – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy negyven vendég vett részt az újborkóstoláson a Nyugi Bárban, ahol az italokhoz illő ételeket is felszolgáltak a résztvevőknek. A kínált borok közül külön érdekesség volt a francia beaujolais, amelyet Budapesten kívül nem is nagyon szoktak kóstoltatni, így ez az este igazi kuriózuma lett.

Ezen a nyáron az Asia Express „szerelvénye” Apátfalvára is begurult: a résztvevő fiatal videósok több napot is töltöttek a Maros-parti településen. Erről videót is készítettek, amelyet szombat délután mutattak be a település könyvtárában.

A hét elején az eső mellett havas eső, havazás is lehet, a hét második felében eső lesz a jellemző. A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s többfelé a maximumok is plusz 5 fok körül alakulnak.

Télen sem áll meg a migráció a balkáni útvonalon, bár egyes hegyi utakat ilyenkor nem lehet használni – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Jelezte: nincsenek pontos adatok arról, hogy hányan vannak úton a Balkánon, a számuk 70 ezer körül lehet. Mint mondta, ha a migránsok nem tudnának átjutni ezen az útvonalon, akkor nem is indulnának erre.

Embercsempészés miatt indult eljárás egy holland állampolgárságú férfi ellen, aki tizenöt iraki állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A hetet pedig a Queen dalával indítjuk!