Kiemelt hírek Színes

A hosszú élet titka: reggeli kávé és 3 cent pálinka

Budai Antalné Szűcs Erzsébetet születésnapja alkalmából köszöntötte a város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az ünnepelt elárulta: a hosszú élet titkát még édesanyjától tanulta, ő ebben hisz.

1928. november 19-én született Szűcs Erzsébet Makón. Mint később elmondta, Erzsébet napján született, ezért is ezt az utónevet kapta. Erzsike néni elárulta: születésnapját tegnap egy étteremben ünnepelték meg a család körében, rengeteg virágot kapott. Férjével a tánciskolában ismerkedett meg, egy lányuk született és két unoka büszke nagymamája. Bár több mint két évtizede özvegy, sosincs egyedül: lánya és unokája minden nap meglátogatja, illetve a szomszédok is sokszor járnak át hozzá.

– Beszélgetünk a rég múltról, de sosem pletykálkodunk! A kis konyhában akár négyen-öten összeülünk, van egy szomszédasszonyom, aki még pattogatott kukoricát is szokott hozni– mondta kedélyesen az ünnepelt.


Három generáció, egy képen.

Világ életében sokat dolgozott: a Rákóczi-szövetkezetnél segített be, illetve otthon állattartással foglalkozott – sok disznója volt. A kilencedik iksz után sem unatkozik, hiszen minden nap az udvart felsepregeti és főz is magára. Elmondta, nem szereti a menüs ételeket, a régi és jól bevált receptekben bízik.

– Ha jön Ildike, az unokám és kér valamit, akkor mindig elkészítem, de egymagamra akár egy fél liter tojásos levest is megfőzök – mesélte Erzsike néni.

Erzsike néni szerint a hosszú élet titka a reggeli kávé és 3 cent pálinka – ha kicsivel több, az sem baj. Az ünnepeltet Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a város és az önkormányzat nevében.