Hírek Kiemelt hírek Térség

53 babafát ültettek Csanádpalotán

A Kelemen László Emlékparkban a 2016. október 1. és 2018. szeptember 30. között született gyerekek kaptak fát az önkormányzattól. Gravírozott névtábla jelzi, melyik fácska kié.

– A babafák elsődleges célja, hogy együtt cseperedjenek a gyerekekkel, és hosszan tartó emlékei legyenek a tulajdonosaiknak. – mondta el Nyergesné Kovács Erzsébet a köszöntőbeszédében a vasárnapi eseményen.

A polgármester hozzátette: a képviselőkkel együtt azt szeretné, ha minden kisgyermek, akinek most fát ültetnek, itt telepedne le és eresztene gyökeret Csanádpalotán, ahogyan ezt a kicsi fájuk teszi. Ennek érdekében az önkormányzat lehetőségeihez képest mindent meg tesz, a képviselő-testület elkötelezett abban, hogy az elöregedést lelassítsa, megpróbálja megállítani.

– Ehhez azonban sok minden szükséges – hangsúlyozta a polgármester. A fiataloknak jól kell érezniük magukat a településen, magas színvonalon működő nevelési-, oktatási, kulturális intézmények, tiszta, igényes közterületek, jó programok és összetartó, egymást segítő közösség kell, emelte ki nyergesné Kovács Erzsébet.

A családok emléklapot, egy-egy szélforgót, és kis locsolót is kaptak a facsemeték mellé.

navigate_before
navigate_next