Kiemelt hírek Színes Térség

Kisfilm jelent meg a Hegyesi Dalkörről

Térségi népzenei találkozót rendeztek Királyhegyesen. A házigazdák mellett makói, apátfalvi és földeáki csapatok is felléptek. A Hegyesi Dalkör egy imázs videót is készített a településről és a csoportról egyaránt.

Közel két évtizede alakult meg a Hegyesi Dalkör: jelenleg 15-en alkotják a népdalcsoportot – a legfiatalabbak általános iskolások, míg a legidősebbek a nyolcadik X-en is túl vannak. Szombat délelőtt a királyhegyesiek egy térségi népzenei találkozót szerveztek, ahová azokat a csoportokat hívták meg, akikkel jó kapcsolatot ápolnak. Így többek között a Földeáki Citerazenekar és Pávakör, a makói Nefelejcs Népdalkör, az apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és a kiskundorozsmai Öreghegyi Bodza Citerakar is bemutatkozott a házigazdák mellett, továbbá Bárdos István és felesége is fellépett.

Englerné Búvár Terézia, a közösségi színtér vezetője elárulta: a Hegyesi Dalkör régi vágya teljesült azzal, hogy elkészülhetett az a videóanyag, amelyben magukat és a települést mutatják be.

– A DVD a lelkes támogatók nélkül nem készülhetett volna el, így nagyon hálásak vagyunk nekik – árulta el a színtér vezetője. Az anyagban számos dal elhangzik, köztük a kedvencekkel is. – A videót Vajda József nyugalmazott pedagógus készítette el.

navigate_before
navigate_next

Horváth Lajos polgármester is köszöntötte a résztvevőket is. Mint elmondta, az önkormányzat is lehetőségei szerint támogatja a népdalkört. Kiemelte, ezzel a videóval maradandót alkottak a készítők és a szereplők is.