Kiemelt hírek Színes

Egy jó ügyért báloztak az Erzsébet-bálon

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a makói SZIGNUM a Szent Erzsébet-bált. A jótékonysági est – ahogy az egész tanév – a bátorság jegyében fog zajlott. A bál bevételéből az iskola udvarát szeretnék szépíteni.

Immáron 12. alkalommal szervezték meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium jótékonysági estjét a Koronában. Idén a fellépők között szerepelt az intézmény egykori tanulója, Nacsa Krisztina, a Forgatós Táncegyüttes és Szép Bence bűvész, humorista, a Kabaré Kommandó és a Stand Up Brigád tagja.

Ahogy az igazgatótól, Tóth Ákostól megtudtuk, az idei bál bevételből az udvart szeretnék szépíteni: kerti bútorokat fognak vásárolni, amelyen a diákok pihenhetnek a tanórai szünetek között. A direktor hangsúlyozta, ez a rendezvény azért is fontos az iskola életében, mivel ilyenkor a szülők és a pedagógusok is szusszanni tudnak.

navigate_before
navigate_next

A jótékonysági esten Farkas Éva Erzsébet polgármester és az „élő Rózsa-díj” alapítója is köszöntőt mondott, illetve gitározott és énekelt. Mint beszédében kiemelte, ezt a bált már nagyon várta, hiszen a tavalyi rendezvény is fergeteges hangulatban telt. Kiemelte: ezen az esten egy szentre emlékeznek meg, jótékonysági célt tűznek ki, amelyet szívvel és lélekkel próbálnak megvalósítani.

A rendezvényen során Pálfai Zoltán plébános megáldotta a Szent Erzsébet-napi cipókat, Erzsébeteket köszöntöttek és a szenthez kötődő szép legendákat is felidéztek.