Kiemelt hírek Makó Színes

Villányi borok estje a Gloriusban

Kiváló hangulat és az ősz ízei jellemezték a Grand Hotel Glorius legutóbbi eseményét. A Vigadóban rendezett novemberi Borvacsorán a Bock Pincészet nemes nedűi mellé  különleges menüsort kínáltak.

Különleges kulináris élménnyel készült vendégeinek a makói négycsillagos szálloda.  Füstölt libamell, kecskesajt mousse, Márton-napi libaleves gazdagon, rosé kacsemell, szürkemarha rostélyos – a teljesség igénye nélkül néhány a pazar fogások közül, amelyeket kifejezetten a kóstolni kívánt borok mellé álmodott meg Györki Bernadett. A Glorius vendéglátásért felelős vezetője elmondta, kreatív és harmonikus ízvilágra törekedtek a vacsora összeállításánál. Ebben megjelentek a nemrég ünnepelt Márton naphoz fűződő gasztronómiai hagyományok is. – Hat tétellel készültünk, amelyek tökéletesen illeszkednek a bemutatott italokhoz. Igyekeztünk a legapróbb részletekre is figyelni a terítéknél és a tálalásban is – értékelt a vendéglátóvezető.

A hangulatos este étkeit a Bock Pincészet nedűi inspirálták, amelyeket Jelenszky András kínált a vendégeknek. – Tamás Róbert, a borászat fősommelierje állította össze azt a sort, amelyet most prezentálni fogok a jelenlévőknek. A célunk az, hogy egy keresztmetszetet adjunk a kínálatunkból. Ebben benne lesz Bock József kedvence és természetesen újbort is kóstolhatnak majd – avatott be az italválasztás rejtelmeibe a borszakértő, aki számos érdekes és hasznos információval is szolgált a kínált nedűkről. Örömmel osztotta meg azt a tapasztalatát is, hogy egyre népszerűbben hazánkban a hasonló rendezvények, köszönhetően a fejlődő borkultúrának és az emberek nyitottságának.

Ezt erősítette meg Asztalosné Veronika, aki férjével egy baráti társaságban érkezett az estre. – Életem első bor élménye a villányi Bock-házhoz kötődik, azóta szívesen járunk hasonló rendezvényekre. Finom ételeket is fogyasztunk és mindig kiváló a hangulat, ez egy igazán igényes kikapcsolódási lehetőség – osztotta meg tapasztalatait a háromgyerekes családanya.

A színes és izgalmas ízutazás decemberben tovább folytatódik a makói Grand Hotel Gloriusban.

navigate_before
navigate_next