Idén januárban ököllel megütötte és vasvillával kergette egy férfi, az idős szüleit meglátogató szociális munkást. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellene.

A vád szerint a sértett és munkatársa egy Csongrád megyei településen élő, 90 évesnél idősebb, ágyhoz kötött személyeket ment el meglátogatni idén január 23-án azért, hogy bentlakásos idős-otthoni ellátásukról egyeztessenek. A sértett munkakörébe tartozott gondozásra szoruló, idős személyek ellátásnak felügyelete, gondozásuk segítése.

Az idős személyek fia, a hatvanegy éves vádlott, az ingatlan bejáratánál várta a sértettet és kollégáját, akik közölték vele a jövetelük célját. A vádlott erre ököllel arcon ütötte a sértettet, majd vasvillával kikergette az ingatlanból. A sértett az ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlottat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

Az ügyészség a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
Az idén július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

 

A kép illusztráció, fotó: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest