Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Jövő héten megkezdődnek az Erzsébet-ház munkálatai, szivacskézilabda villámtornát tartottak Makón, a mai naptól kezdődik meg a 70 év felettieknek járó karácsonyi utalványok kiosztása – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Várhatóan 2019. május 11-én adják át az Erzsébet-házat, amely nemcsak a halmozottan sérült fiataloknak nyújt lehetőséget a további fejlesztésre, hanem közösségi tér is lesz. Az épület átalakítása jövő héten kezdődhet meg.

Nagy érdeklődés övezte a Gyermek Szivacskézilabda Őszi Villám Tornát; az egyszerre három pályán zajló sportrendezvényre Mindszentről, Mórahalomról és Apátfalváról is érkeztek, illetve több makói csapat is képviseltette magát a tornán.

Ebben az évben a támogatásra 3340 fő jogosult a karácsonyi támogatásra Makón, akiknek a települési képviselők november 16. és december 20. között személyesen juttatják el a vásárlási utalványt. Azon jogosultak, akik nem tudják átvenni az adventi időszakban az utalványukat, a karácsonyi ünnepkört követően személyesen vagy meghatalmazott útján 2019. január 31. napjáig tehetik ezt meg a Makói Polgármesteri Hivatalban.

Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma – mondta Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos a Ne gyújts rá! világnap csütörtöki, budapesti rendezvényén. Hozzátette: a lehető legkorábban fel kell hívni a fiatalok figyelmét a dohányzás káros hatásaira, kockázataira.

2030-ra Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

A mai napot pedig az LGT dalával indítjuk!