Hírek

Elektromos és hibridhajtású járművek műszaki mentését sajátították el a szegedi tűzoltók

A szegedi tűzoltóknak rendeztek szakmai képzést csütörtökön délelőtt, melynek témája az elektromos és a hibrid autók műszaki mentése volt. A tűzoltók megismerkedhettek az ilyen járművek sajátosságaival és veszélyforrásaival is.

Napjainkban egyre több elektromos és hibrid üzemű járművel találkozhatunk az utakon. Az új járművek fejlődésével a mentésben résztvevőknek, többek között a tűzoltóknak is lépést kell tartaniuk.

Hallai Zsolt tű. alezredes, a megyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője egy ötnapos felkészítésen vett részt a közelmúltban Berlinben, ahol a közúti járművek nagyfeszültségű rendszereiről fejlesztette szakmai ismereteit.

Az alezredes a Németországban szerzett tapasztatait minden megyei tűzoltó-parancsnokságon, kétórás képzés formájában osztja meg a tűzoltókkal. Az előadássorozat csütörtöki állomása Szegeden volt.

Az állomány információkat hallhatott a gyártás történetéről. Ezt követően az előadó kitért a főbb szerkezeti egységekre, és az azokkal kapcsolatos tűzoltói beavatkozások veszélyeire. Az előadás végén pedig Hallai Zsolt kitért a biztonságos beavatkozás alapvető szabályira.

 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu