Hírek Kiemelt hírek

30 éves lett a ÉFOÉSZ makói klubja

Jubilált az ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete makói klubja: immáron három évtizede működik a családi hangulatú csoport a városban. A klub jelenleg 15 fővel üzemel. A harmincadik fennállást egy gálaműsorral ünnepelték a Hagymaházban.

Nagyon szép harminc éven van túl az ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete makói klubja. A helyi csoport vezetője, Tóthné Székely Mária elmondta: a fiatalok és a támogatók műsorával ünneplik meg ezt a kerek számot. Többek között felléptek a földeáki Szárazér Tánccsoport táncosai, Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, de a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai is műsorral készültek. Az ÉFOÉSZ makói klub vezetője elárulta, szeretnék, ha több tagjuk lenne – jelenleg 15 sérült fiatallal működnek. Önérvényesítő tanfolyamokra és előadásokra is gyakran járnak, de színházba és városi programokra is szívesen elmennek.

navigate_before
navigate_next

A jubileumi gálán Farkas Éva Erzsébet polgármester levelét Tóthné Balázs Andrea, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény intézményvezetője prezentálta. A város első embere üzenetében hangsúlyozta: büszke arra, hogy Makón is töretlenül működik az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, amelynek vezetői mindent megtesznek, hogy teljes életet éljenek a sérült polgárok is.