Egy határon átnyúló magyar-román együttműködés keretében állítanák vissza a régi hidat, a térség országgyűlési képviselője pedig azt szeretné, ha a mezőhegyesi öntöző csatorna beruházásból a környékbeli gazdák is részesüljenek. Többek között ezek is kiderültek Lázár János fogadóóráján.

– A polgármester úr arról tájékoztatott, hogy a környezetvédelmi szakhatósági engedélyezés zajlik a régi Maros-híd visszaállításával kapcsolatban – tudtuk meg Lázár Jánostól a magyarcsanádi fogadóórája után.

A térség országgyűlési képviselője szerint ez, és a 4,5 milliárd forintból már épülő nagylaki elkerülő jelentősen tehermentesíteni fog több települést, többek között Magyarcsanádot is a forgalom alól.

Lázár Jánosnál ezekről a beruházásokról is érdeklődtek a lakosok, de volt aki a temető üzemeltetésével kapcsolatosan, vagy épp a közfoglalkoztatási program miatt fordult hozzá.A képviselő kiemelte, jelenleg is azon dolgozik, hogyan lehetne mentesíteni a lakosságot sírmegváltás, újraváltás díja alól.

Pópa György települési képviselő és családi gazdálkodó több problémával is fordult Lázár Jánoshoz, például azzal, hogy a helyi gazdák szeretnék, ha a földjeiket tudnák öntözni, ehhez pedig nagy segítséget jelenthetne az amúgy is tervben lévő mezőhegyesi öntözörendszer fejlesztés.

– Ezzel kapcsolatban két terv van, az egyik egy zárt rendszer, ami csak a Ménesbirtokot látná el, a másik pedig egy nyitott, amihez hozzáférhetnek a gazdák is. A polgármester úrral beszéltünk arról is, hogy közösen lobbizunk majd a kormánynál, hogy a nyitott valósulhasson meg. – mondta el Lázár János

Hozzátette: tervei szerint 2019 nyarára döntést kér a kormánytól, hogy még ebben a ciklusban tudják növelni az öntözött területek nagyságát, ami a képviselő szerint nagy eredmény lenne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest